Ryhmät

Valmennusryhmät pyritään rakentamaan siten, että kukin ryhmä olisi yhtenäinen ikä-, motivaatio- ja taitotason suhteen. Yhtenäinen ryhmä helpottaa valmentajan työtä ja varmistaa samalla, että uimari ei turhaudu liian haasteellisessa tai vaatimattomassa harjoittelussa. Ryhmien muodostamisessa pyritään noudattamaan Suomen Uimaliiton Uimarin urapolkua.

Rollo-ikäryhmä ja siitä nuoremmat tytöt (12v ja alle) ja pojat (13v ja alle) harjoittelevat oppiakseen uinnin tekniikat ja ryhmässä toimimisen säännöt. Ryhmiä tässä ikäryhmässä on useita. Eri ikäryhmän valmennusryhmien uimarit valitaan lasten ja heidän perheidensä tarpeiden mukaisesti. Kilpailuissa käydään pääosin Turun lähialueilla poikkeuksena vuosittain järjestettävät Rollo-kilpailut ja Rollo-leiri, joihin pyritään osallistumaan mahdollisimman suurella joukolla. Seura eivätkä sen valmentajat aseta kilpaurheilullisia tavoitteita tämän ikäryhmän uimareille.

Ikäkausimestaruus-ikäiset tytöt (13v-15v) ja pojat (14v-16v) harjoittelevat kehittyäkseen uimareina ja parantaakseen omia ennätyksiään. Tämän ikäryhmän pääasiallisin tavoite on luoda pohja tulevaisuuden uintiharrastukselle sekä lahjakkaimpien osalta tulevaisuuden kilpauintiharrastukselle. Ikäryhmässä tarjotaan rinnakkaisia ryhmiä uimarin omien tavoitteiden ja kykyjen mukaisesti. Kilpailuissa käydään pääsääntöisesti lähialueilla ja mahdollisuuksien mukaan muuallakin kotimaassa ja ulkomailla. Pääkilpailut ovat lyhyen ja pitkän radan ikäkausimestaruusuinnit. Seura ei aseta tavoitteita tämän ikäryhmän uimareiden menestykselle kilpailuissa. Uimari yhdessä omien vanhempiensa ja valmentajansa kanssa voi kuitenkin asettaa kehittymistavoitteita valmennuskaudelle.

NSM- ja SM-ikäiset uimarit (tytöt 16v ja vanhemmat sekä pojat 17v ja vanhemmat) harjoittelevat joko kilpauintiryhmissä tai harrasteryhmissä. Nuoret valitsevat itse tavoitteensa. Kilpailuissa käydään pääsääntöisesti lähialueilla ja mahdollisuuksien mukaan muuallakin kotimaassa ja ulkomailla. Pääkilpailut ovat lyhyen ja pitkän radan nuorten/aikuisten Suomen mestaruuskilpailut.

Masters-uimarit ovat kilpailevia ikäsarjauimareita. Nuorin ikäluokka on 25-vuotiaat. Ryhmään pääsyn ehtona on neljän uintilajin tekniikan hallitseminen ja seuran jäsenmaksun maksaminen. Kauden aikana uimarin tulee ottaa osaa yhteen kilpailuun, mikä edellyttää kilpailulisenssin hankkimista. Masters-uimarit vastaavat itsenäisesti valmennus- ja kilpailuohjelmistaan henkilökohtaisesti asettamiensa tavoitteiden mukaan. Pääkilpailuja ovat lyhyen ja pitkän radan Mastersmestaruusuinnit sekä vuorovuosina pidettävät MM- ja EM-kilpailut. Lisäksi uimarit osallistuvat lähialueilla pidettäviin paikallisiin kilpailuihin.