Kilpauinti

Aurajoen Uinnin kilpailutoiminnan tavoitteena on luoda edellytykset nousta NSM- ja SM- tasolla yhdeksi suomalaiseksi suurseuraksi ja tarjota urheilijoille väylä menestyä myös kansainvälisellä tasolla.

Ryhmät pyritään rakentamaan siten, että kukin ryhmä olisi yhtenäinen ikä-, motivaatio- ja taitotason suhteen. Yhtenäinen ryhmä helpottaa valmentajan työtä ja varmistaa samalla, että uimari ei turhaudu liian haasteellisessa tai vaatimattomassa harjoittelussa. Ryhmien muodostamisessa pyritään noudattamaan Suomen Uimaliiton Uimarin urapolkua.

Rollo-ikäryhmä ja siitä nuoremmat tytöt (12v ja alle) ja pojat (13v ja alle) harjoittelevat oppiakseen uinnin tekniikat ja ryhmässä toimimisen säännöt. Ryhmiä tässä ikäryhmässä on useita. Eri ikäryhmän valmennusryhmien uimarit valitaan lasten ja heidän perheidensä tarpeiden mukaisesti. Kilpailuissa käydään pääosin Turun lähialueilla poikkeuksena vuosittain järjestettävät Rollo-kilpailut ja Rollo-leiri, joihin pyritään osallistumaan mahdollisimman suurella joukolla. Seura eivätkä sen valmentajat aseta kilpaurheilullisia tavoitteita tämän ikäryhmän uimareille.

Ikäkausimestaruus-ikäiset tytöt (13v-15v) ja pojat (14v-16v) harjoittelevat kehittyäkseen uimareina ja parantaakseen omia ennätyksiään. Tämän ikäryhmän pääasiallisin tavoite on luoda pohja tulevaisuuden uintiharrastukselle sekä lahjakkaimpien osalta tulevaisuuden kilpauintiharrastukselle. Ikäryhmässä tarjotaan rinnakkaisia ryhmiä uimarin omien tavoitteiden ja kykyjen mukaisesti. Seura ei aseta tavoitteita tämän ikäryhmän uimareiden menestykselle kilpailuissa. Uimari yhdessä omien vanhempiensa ja valmentajansa kanssa voi kuitenkin asettaa kehittymistavoitteita valmennuskaudelle.

NSM-ikäiset ja siitä vanhemmat uimarit (tytöt 16v ja vanhemmat sekä pojat 17v ja vanhemmat) harjoittelevat joko kilpauintiryhmissä tai harrasteryhmissä. Nuoret valitsevat itse tavoitteensa. Kilparyhmien osalta seuran tavoitteena on luoda edellytykset nousta ja tavoitteen saavutettuaan pysyä yhtenä suomalaisista uinnin menestysseuroista. Kilparyhmissä uimisen edellytyksenä on rehti, toisia uimareita kunnioittava ja urheilullinen toiminta ja asenne valmentajia, seuran toimijoita sekä muita urheilijoita kohtaan.

Image