suomen-mestaruuksista kisailtiin espoossa

Uinnin lyhyenradan Suomen-mestaruuksista kisailtiin 31.1. - 3.2. Espoossa. Aurajoen Uinti oli matkassa pienellä, mutta menestyneellä joukkueella. 

 

 Patricia Aschan avasi mitalitilin heti torstaina pronssilla 200 m selkäuinnista ja hopealla 200 m sekauinnista.  Noora Kivioja oli 200m selkäuinnissa 5. ja Ossi Oksa avasi urakkansa 100 m rintauinnin 7. sijalla.

Patricia jatkoi mitaleilla perjantaina ottamalla hopeaa 200 m perhosuinnista. Ossi Oksa jäi tiukasti palkintojen ulkopuolelle 50 m perhosuinnissa sijoittuen 4. ja Noora Kivioja oli myös mukana finaalissa 50 m selkäuinnissa sijoittuen 8. sijalle.

Lauantaina oli Ossin vuoro nousta mitalikantaan, kun sadasosat olivat tälläkertaa 100 m perhosuinnin matkalla Ossin puolella ja tuloksena pronssia, lisäksi tuloksena 7. sija 50 m rintauinnissa. Patricia jäi niukasti neljänneksi 100 m sekauinnissa ja Noora ui 100 m selkäuinnissa sijalle 5. 

Sunnuntaina paukahti sitten kisojen ensimmäinen mestaruus kun Patricia otti selkeällä erolla mestaruuden 400 m sekauinnista. Ossi jatkoi myös mitaliputkeaan ottamalla pronssia 100 m sekauinnista. 

Raisioon siirtyvä vielä viimeisiä kisojaan Aurajoen Uinnin riveissä uinut Hilla Kortetjärvi ui myös hienot kilpailut ottaen peräti 5 hopeista mitalia (800m vu, 400m vu, 1500m vu, 400m sku ja 200m vu).

Kisoissa oli myös mukana Joni Lairola, joka paranteli ennätyksiään rintauintimatkoilla ja jäi harmittavasti vain kymmenyksen finaalipaikasta 200m rintauinnissa, Jenna Lehtinen, Tommi Wallenius, Miia Hurskainen ja suoraan armeijan komennukselta Espoossa piipahtanut Marko Sartela. Uudessa roolissa valmennuksessa ja joukkueenjohtajana toimi altaasta vielä sairaslomalla oleva Jani Rusi. 

Vammaisuinnin ja SM uintien yhteispisteissä Aurajoen Uinti sijoittui seitsemänneksi.