Varhaisuimakoulu 3-5 -vuotiaille
Varhaisuimakoulu on perheen pienimmille tarkoitettu uimakoulu, jossa totutellaan veteen leikkien kautta. Kurssilla tutustutaan uuteen ympäristöön, harjoitellaan veteen puhaltamista, kastautumista, kellumista, potkuja sekä liikutaan vedessä eri tavoin leikin varjolla. Kurssilla edetään ryhmän taitotason mukaan, tärkeintä on, että lapset viihtyvät vedessä. Lapset ovat koko opetustuokion uimaopettajien vastuulla, vanhemmat eivät osallistu opetukseen.

Alkeisuimakoulu
Alkeisuimakoulu on tarkoitettu uinnin alkeita opetteleville lapsille. Alkeisuimakouluun tullessa lapsen tulee uskaltaa olla vedessä itsenäisesti, kastaa kasvonsa veteen sekä puhaltaa kuplia. Lapsen tulee olla vähintään 100 cm pitkä, sillä opetusaltaan syvyys on 85 cm. Kurssin tavoitteena on, että lapsi osaa kellua selällään pienellä avustuksella, sukeltaa esineen vyötärön syvyisestä vedestä sekä uida 5-10 metriä myyrä- ja alkeisselkäuintia.

Alkeisjatkouimakoulu
Alkeisjatkouimakouluun tullessa lapsen tulee osata kellua selällään pienellä avustuksella, sukeltaa esine vyötärön syvyisestä vedestä sekä uida 5 metriä myyrä- tai alkeisselkäuintia. Kurssin tavoitteena on oppia uimaan 10 metriä myyrä-, alkeisselkä- ja alkeisrintauintia sekä erilaisia kelluntoja ja hyppyjä. Lisäksi voidaan jo kokeilla syvemmässä vedessä uimista apuvälineiden kanssa.

Jatkouimakoulu
Jatkouimakouluun tullessa lapsen tulee osata kellua ja liukua ilman avustusta, hypätä uintisyvyiseen veteen sekä uida myyrä- ja alkeisselkäuintia 10 metriä. Kurssin tavoitteena on oppia uimaan 25 metriä myyrä-, alkeisselkä- ja alkeisrintauintia sekä tekemään vedessä haastavia tehtäviä, kuten kuperkeikka ja käsiseisonta. Kurssilla uidaan jo pitempiä matkoja ja tavoitellaan oikeaa uintiasentoa sekä harjoitellaan vapaauinnin tekniikkaa ja hapenottoa. Harjoituksia tehdään myös syvemmässä vedessä.

Vesipedon uimakoulut

Vesipedon uimakouluissa opetuksessa hyödynnetään kelluttavaa pukua. Kursseilla käytetään eri uimaopetusmetodien parhaita paloja ja edetään yksilöllisten tasojen mukaan. Puvuilla uintiasennosta tulee heti oikea, se mahdollistaa nopean oppimisen ja syvässä uinnin.

Vesipedon varhaisuimakoulu
Lähtötasovaatimus on, että lapsi uskaltaa olla vedessä itsenäisesti, uskaltaa sukeltaa ja osaa puhaltaa kuplia. Kurssin tavoitteena on, että lapsi oppii uimaan 5-10 metriä myyrä- ja alkeisselkäuintia, kellumaan, sukeltamaan sekä liukumaan. Harjoitukset tehdään syvässä vedessä kokonaan tai osittain kelluttavien pukujen kanssa. Vaikka lapsi ei uskaltaisi ensimmäisillä uimakoulukerroilla olla syvässä vedessä puvun kanssa, hän oppii kurssin aikana luottamaan itseensä ja oppii uimaan ensin puvulla ja sen jälkeen ilman. Kurssi etenee lapsen tason mukaan siten, että harjoitteet ilman pukua tehdään lapsen tason mukaan.

Vesipedon alkeisuimakoulu
Lähtötasovaatimus on, että lapsi osaa uida myyrä- ja alkeisselkäuintia 5 metriä, liukua, sukeltaa kaaren läpi ja hypätä uintisyvyiseen veteen. Kurssin tavoitteena on, että lapsi oppii uimaan 10-20 metriä myyrä-, alkeisrinta- ja alkeisselkäuintia, erilaisia kelluntoja, liukuja ja potkuja sekä sukeltaa esineen pohjasta. Alkeisuinneissa on tärkeää oppia oikeanlainen hengitys ja uintiasento. Heti kun uimataito on riittävän hyvä, aloitetaan puvuilla vapaauinnin ja selkäuinnin harjoittelu.

Vesipedon jatkouimakoulu
Lähtötasovaatimus on, että lapsi osaa uida myyrä- ja alkeisselkäuintia 10 metriä, liukua ja kellua itsenäisesti. Kurssin tavoitteena on, että lapsi oppii uimaan 25 metriä alkeisvapaauintia, alkeisrintauintia ja alkeisselkäuintia sekä tekemään vedessä kuperkeikan. Kurssilla aloitetaan heti tason mukaisesti käsivetojen ja alkeisrintauinnin harjoittelu puvuilla ja ilman. Uintimatkat ovat viitteellisiä, sillä on tärkeämpää oppia uimaan teknisesti oikein. Tästä syystä tekniikoita harjoitellaan lyhyillä matkoilla, jottei tekniikka horju. Vesipedon jatkouimakoulusta siirrytään seuraavaksi Tekniikkauimakouluun.

Instagram