Vesipeuhula

kaikille  suunnattu 3 - 5 -vuotiaille lapsille joilla ei ole vielä riittävät taidot mennä uimakouluihin iän tai taidon puolest, se on leikkipohohjainen uintituokio. Vesipeuhula valmistelee lapsesta veden ystävää. Kurssilla 

tutustutaan uuteen ympäristöön, harjoitellaan veteen puhaltamista, kastautumista, kellumista, potkuja, käsivetoa sekä liikutan vedessä eri tavoin leikin varjolla. Toiminnassa hyödynnetään erilaisia apuvälineitä monipuolisesti ja hauskasti.

Vesipeuhulassa edetään ryhmän taitotason mukaan jokainen yksilö huomioiden. Toiminnassa tärkeintä on, että lapset viihtyvät vedessä. Lapset ovat koko opetustuokion uimaopettajien vastuulla, vanhempien ei tarvitse osallistua opetukseen.

 

Vesipeuhula --> varhaisuimakoulu
ikä Lähtötasovaatimus Tavoitteet Huomioi
3-5 v uskaltaa jäädä ilman huoltajaa veteen Itsenäinen vedessä liikkuminen
Vesipeuhula on leikinomaista oppimista matalassa vedessä, ilman omaa huoltajaa.
    Vesipelon/arkuuden yli pääseminen
  kastautumminen (veden alle meno)
  sukeltaminen (veden alla olo)
  Kuplien puhaltamien
  uinti apuvälineellä
  kelluminen apuvälineellä,
  korvien totuttaminen veteen
  käyttää lautaa
  "delfiinihyppy"
  pärjääminen uimakoulussa
       
Startti --> Alkeet kouluikäisille
ikä Lähtötasovaatimus Tavoitteet Huomioi
6-10v pelkää vettä, ei ole tottunut veteen tulla sinuiksi veden kanssa
Ryhmä on enemmän leikinomaisempi kuin uimakoulut. Harjoittelemme uinnin oppimiseen mahdollistavia asioita, kuten kuplien puhaltamista suusta ja nenästä, veden alle menoa (kastautumista) ja siellä olemista (sukeltamista). Harjoittelemme selin oloa, korvien totuttamista veteen. Harjoittelemme välineiden käyttöä uinnin apuna. Tässäkin ryhmässä on mahdollista oppia uimaan!
tarkoitettu niille, jotka ovat liian vanhoja vesipeuhulaan
ei osaa uida oppii kastautumaan, sukeltamaan
  oppii kellumaan välineellä
  oppii uimaan välineellä
  oppia liukumaan välineellä
   

AIKUINEN-LAPSI UINTI

Haluatko, että uinti on sinun ja lapsen yhteinen harrastus vielä vauvaiän jälkeenkin? Aikuinen-lapsi uinneissa se on mahdollista!

Uinti on suunnattu 3kk/1,5 - 4 -vuotiaille lapsille yhdessä aikuisen kanssa. Ryhmä antaa lapsen taitotason mukaista opetusta, vaikka ryhmässä olisi eri-ikäisiä lapsia. Tavoitteena on oppia turvallista vedessä olemista ja liikkumista yhdessä tutun aikuisen kanssa  Harjoitellaan, miten perhe voi yhdessä, myös keskenään, harjoitella vedessä liikkumisen ja olemisen alkeita Altaassa on yksi tuttu aikuinen yhtä lasta kohti. Aikuisen tulee olla uimataitoinen yli 18-vuotias henkilö, joka tuntee lapsen entuudestaan. Suosittelemme, ettei aikuinen olisi joka kerta eri! Opettaja neuvoo aikuista ohjaamaan lasta, eli näin aikuinen itse oppii opetuksen alkeita. Opettaja ottaa kontaktia myös lapsiin, mutta tavoitteena on, että vanhempi ohjeistaa lasta ohjaajan ohjeiden mukaan. Kurssimaksuun sisältyy sekä lapsen että aikuisen sisäänpääsy, opetus sekä vakuutus lapselle. Vanhempi on vastuussa lapsesta koko uinnin ajan.

KURSSIEN AIKATAULUIHIN 

Instagram