Aurajoen Uinnin nuorin kaarti kilpaili 30.10.-1.11. Salossa Ikäkausimestaruusuintien aluekisoissa, jotka olivat 10-11-vuotiaille tytöille ja 11-12-vuotiaille pojille suoraan valtakunnalliset mestaruusmittelöt. Neljä vanhempaa ikäluokkaa (T12-15, P13-16) vasta karsi marraskuun lopulla uitaviin ikäkausimestaruusuintien finaaleihin, joihin pääsee jokaisen lajin 16 koko maan parasta uimaria. Yhteensä aluekilpailuita uitiin seitsemällä paikkakunnalla, ja jännitys valtakunnallisista sijoituksista pysyi ylhäällä läpi viikonlopun – varsinkin tulospalvelun kaaduttua kovan kuormituksen alla.

 

Varsinais-Suomen alue on tunnetusti yksi kovatasoisimmista, kilpaileehan alueella kolme suurta seuraa, Aurajoen Uinti, ÅSK ja Raision Urheilijat. Aurajoen Uinnista IKM-finaaleihin Seinäjoelle sai paikan peräti 21 uimaria, kun luku vielä vuosi sitten oli 14. Parhaana ryhmäsuorituksena voidaan pitää Erkki Härkösen luotsaaman JuniorTeam1:n tulosta: kaikki 11 uimaria hankkivat itselleen pääsyn finaaleihin!

 

Suorina finaaleina uiduissa ikäluokissa ei jaeta mitaleja, mutta Uimaliitto palkitsee jokaisen ikäsarjan kuusi parasta diplomilla. Tänä vuonna diplomisijoille ylsi kaksi uimaria. Vuonna 2005 syntynyt Lilli Kulpakko yllätti 50 metrin perhosuinnissa ja kiilasi itsensä täpärästi vain yhden sadasosasekunnin turvin ykköspaikalle loistavalla ajalla 36,87. Kulpakko ui myös 100 metrin sekauinnissa koko maan kuudenneksi ja 50 metrin selkäuinnissa seitsemänneksi. Onnittelut Lillille ikäkausimestaruudesta!

 

Mikael Hirsiniemi (2004) oli niin ikään 100 metrin sekauinnin kuudes, ja 50 metrin selkäuinnissa sijoitus oli pykälän parempi, viides. Hirsiniemi osoitti monipuolisuudensa sijoittumalla myös nuorimman ikäluokan pisimmällä matkalla, 200 metrin vapaauinnissa, koko maan kahdeksanneksi ja 50 metrin vapaauinnissa seitsemänneksi. Perhosuintivinstaltakin oli tullut erinomainen sijoitus, mutta jännitys ennen lajia kostautui vilppilähtönä. Sattuuhan näitä.

 

Aluekilpailuiden onnistuja oli myös Eemil Kankare (2003), joka ui peräti kolmessa lajissa koko maan kymmenen parhaan joukkoon. Paras sijoitus irtosi 200 metrin sekauinnista, jossa hän oli reilulla omalla ennätysparannuksellaan yhdekäs. 100 metrin rinta- ja selkäuinneista tuloksena oli kymmenes sija. Valtakunnalliset kilpailijamäärät ovat suuria, ja esimerkiksi P12-sarjan sekauinnissa oli 100 osallistujaa, satasen matkoilla liki 140. Tyttöjen puolella osassa lajeista oli mukana miltei 200 uimaria!

 

Kokonaisuutena viikonloppu kuumassa Salon uimahallissa oli raskas mutta onnistunut. Alkusyksystä uutena valmentajana kehiin hypännyt Henri Kyynäräinen osoitti olevansa mies paikallaan, sillä hänen yhdessä Wiljam Rautiaisen kanssa valmentamansa ryhmän yhtä vaille kaikki startit päätyivät uimarin henkilökohtaiseen ennätykseen.

 

Aluekilpailuiden parhaat sijoitukset

Lilli Kulpakko T10 YKKÖNEN 50 pu, 6. 100 sku, 7. 50 su

Mikael Hirsiniemi P11 5. 50 su, 6. 100 sku, 7. 50 vu, 8. 200 vu

Eemil Kankare P12 9. 200 sku, 10. 100 ru, 10. 100 su

 

IKM-finaaleihin jatkavat Elias Kuusisto, Lotta Aho, Tessa Helenius, Mohamed Ezzat, Jere Nevalainen, Reetta Rantakokko, Vuokko Suomäki, Paula Peltola, Janette Setälä, Ida Nordquist, Ibrahim Ezzat, Jesper Lietzen, Oskari Arvo, Anna Vira, Emma Uusküla, Julia Koivisto, Jessica Kujanpää, Alexandra Arenius, Lydia Rintanen, Olivia Koski ja Sylvia Kuusisto.