Aurajoen Uinti palasi miesten 4x50 metrin sekauintiviestissä mitalin tuntumaan, kun lajin Suomen mestaruus ratkottiin viikonloppuna Espoonlahdessa uiduissa GP3-kilpailuissa. Ilmoittautumisvaiheessa Aurajoen Uinnin joukkueella oli vasta kahdeksanneksi paras aika, joten aamun alkuerissä jännitettiin illan finaalipaikan puolesta. Toinen jännitystekijä oli kisa-altaaseen palaavan Ville Korven selkäuinnin startti, sillä triathloniin jo vaihtanut mies sai vierusratojen vauhdin lisäksi ihmetellä ensimmäistä kertaa Suomessa kilpailukäytössä olevia selkäuinnin starttiavusteita, jollaista hän ei ennen kisastarttia ehtinyt kertaakaan kokeilla. Joukkue onnistui kuitenkin paremmin kuin odotettiin, ja tie loppukilpailuun jatkui viidenneltä sijalta. 

 Alkuerissä Ville Korpi kellotti selkäuintiosuuden aikaan 28,83, minkä jälkeen Joni Lairola jatkoi rintauintia aikaan 29,60. Puolimatkassa Aurajoen Uinti oli vasta kymmenentenä, mutta sitten alkoi tapahtua. Joukkueen juniori Nikita Saunonen perhosteli aikaan 24,93 ja lähetti ankkuri Jani Rusin matkaan. Vajaan vuoden kilpailu- ja harjoitustauon jälkeen kisa-altaaseen pulahtanut Rusi viimeisteli vapaauintiosuutensa hämmennystä herättäneellä viiden hengityksen taktiikallaan ajassa 23,33. Joukkueen yhteisaika 1.46,69 riittikin yllättäen viidenteen sijaan, ja toiveet SM-mitalista heräsivät.

Johtuiko sitten joukkueen muutamien lenkkien harjoitustaustasta, kisakokemuksen puutteesta tai paineiden kasautumisesta, mutta illan finaalissa tarvittava venyminen jäi lähes kaikilta puuttumaan. Kuumassa loppukilpailuerässä nyt jo starttiavusteeseen tutustunut Korpi ui tismalleen samaa vauhtia kuin aamulla ja toi Aurajoen Uinnin seitsemäntenä ensimmäiseen vaihtoon. Joni Lairola ryki rintauintia aamun tasolla aikaan 29,61 eikä muuttanut joukkueen asemia. Nikita Saunonen perhosteli hitaan vaihdon jälkeen vaatimattomasti 25,16 ja lähetti ankkuri-Rusin matkaan seitsemänneltä sijalta matkaan. Jani Rusi osoitti kuitenkin tiukkojen tilanteiden kokemuksensa ja pystyi ainoana joukkueessa sellaiseen venymiseen, jota jokaiselta olisi mitaliin vaadittu. Rusin vapaauintiosuus oli koko erän kolmanneksi nopein, peräti 22,69, ja turhat hengitykset oli jätetty säärikarvojen tavoin alkueriin.

Aurajoen Uinnin joukkueen lopullinen sijoitus oli siis viides. Edelle ylsi Cetus kahdella joukkueella sekä HSS ja Swimming Jyväskylä. Näin ollen Aurajoen Uinti olikin Turun alueen nopein seura, mistä joukkue oli luonnollisesti hyvin ylpeä. Mikäli joukkueen keskimääräinen uintiharjoittelumäärä saataisiin nostettua seuraavaan kisaan mennessä esimerkiksi kertaan viikossa, SM-mitali olisi varmaankin jo mahdollinen.

Viestin tulokset: http://livetiming.fi/results.php?cid=2205&session=4&round=F&event=45