Nikita Saunonen kilpaili 12.-14.12. Nuorten pohjoismaiden mestaruuksista Ruotsin Väsbyssä järjestetyissä kilpailuissa. Perjantaina Saunonen ui Suomen poikien 4x100 metrin vapaauintiviestissä ankkuriosuuden ja toi joukkueen viidentenä maaliin. Oman osuutensa Saunonen kellotti aikaan 49,90, joka oli selvästi joukkueen nopein osuusaika.

Lauantai lähti vähän takkuisesti käyntiin, mutta Saunonen eteni kuitenkin 100 metrin vapaauinnissa finaaliin karsinta-ajalla 51,74. Illalla uinti kulki jo paremmin, ja puolimatkassa Saunonen oli vielä mitalissa kiinni, mutta matka osoittautui tällä kertaa liian pitkäksi, ja Saunonen hyytyi aikaan 50,57 jääden mitalista vaivaiset 0,17 sekuntia.

Sunnuntaina ohjelmassa oli sähäkkä 50 metrin vapaauinti, jonka alkuasetelmien perusteella ei pitänyt olla Saunoselle kisojen varsinainen päämatka. 50 metrin matkat uidaan Nuorten PM-kisoissa nimittäin vain avoimessa 20-vuotiaisiin poikiin ja tyttöjen puolella 18-vuotiaisiin ulottuvassa ikäluokassa, kun taas muissa sarjoissa pojat kilpailevat 16-17-vuotiaissa ja tytöt 14-15-vuotiaissa. Itseään vanhempia vastaan kisaaminen ei kuitenkaan horjuttanut Saunosen itseluottamusta, vaan hän ui jo aamun karsinnoissa uuden oman ennätyksensä 22,89 ja eteni paluupaikalta iltaan. Finaalissa Saunonen joutui taipumaan kolmanneksi mutta viilasi henkilökohtaisesta ennätyksestään vielä yhden sadasosan pois. Palkintojenjaossa saatiin kuitenkin kuunnella koko mitalistikolmikon kansallissäveliä, sillä voitto meni Suomen Tuomas Pokkiselle, ja suomalaisten väliin kiilasi Viron Daniel Zaitsev