Nikita Saunoselle nuorten Suomen mestaruus

Aurajoen Uinti osallistui Espoonlahdessa nuorten ja aikuisten lyhyen radan Suomen mestaruusuinteihin pienellä mutta erinomaisesti onnistuneella joukkueella. Kirkkaimpana tähtenä kiisi Nikita Saunonen, joka voitti näytöstyyliin poikien nuorten Suomen mestaruuden 100 metrin vapaauinnissa uudella kilpailuennätysajalla 50,15. Tulos on niin kova, että epävirallisen tilastotarkastelun mukaan kukaan suomalainen olisi 17-vuotiaana uinut yhtä lujaa. Nuorten Suomen ennätykseen on vielä vajaa sekunti matkaa, mutta niin on Nikitallakin vielä vuosi aikaa kilpailla 18-vuotiaiden poikien sarjassa.

Saunonen loisti myös 50 metrin vapaauinnissa, jossa tosin kilpaillaan vain aikuisten sarjassa. Aamun karsinnoissa Saunonen ui uuden lyhyen radan ennätyksensä 23,24, joka riitti semifinaalipaikkaan. Illan semifinaalissa Saunosen vauhti parani entisestään, ja ennätys siirtyi uudelle sekuntiluvulle ajalla 22,94. Tiettävästi vain Nuorten EM-hopeaakin urallaan voittanut Manu Mäntymäki on Saunosen iässä uinut kovempaa. Saunonen eteni vinstalla finaaliin asti, mutta siellä vauhti ei enää parantunut. 23,07 riitti kahdeksanteen sijaan, mutta hävetä ei tarvitse, sillä seitsemän muuta finalistia olivat kuitenkin keski-iältään 23-vuotiaita. Saunonen paransi henkilökohtaisia ennätyksiään myös sivulajeissaan 100 ja 50 metrin selkäuinneissa ja ylsi satasella yllättäen semifinaaleihin asti.

Myös Santeri Horst onnistui kilpailuissa hyvin, vaikka mukaan mahtui pari heikompaakin uintia. 400 metrin sekauinnissa Horst kellotti uuden ennätyksensä 4.37,85 ja sijoittui Nuorten SM-kilpailussa hienosti kuudenneksi. Myös 1500 metrin vapaauinnissa Horst oli omalla ennätyksellään nuorissa kuudessa ja aikuistenkin sarjassa peräti kahdeksas.

Kisojen aurajokelainen ilopilleri oli Emma Suomio, joka saavutti kilpailuissa uransa ensimmäisen aikuisten SM-finaalipaikkansa. Kaikissa lajeissa omia ennätyslukemiaan roimasti parannellut Suomio nousi finaaliin 400 metrin vapaauinnissa. Finaaliuinti riitti kahdeksanteen sijaan.

Mukana kilpailuissa olivat myös Joni Lairola, Elias Kuusisto, Reetta Rantakokko ja Ossi Airaksinen. Lairola jäi harmittavasti ensimmäiselle varasijalle 50 metrin rintauinnissa hyvällä ajalla 29,13. Henkilökohtainen ennätyskin jäi vain 5 sadasosasekunnin päähän. IKM-finaaleihin ensi viikonloppuna tähtäävät Kuusisto ja Rantakokko kävivät Espoossa kokeilemassa kisakuntoaan, ja hyvältä näyttää, sillä kumpikin kellotti 100 metrin sekauinnissa uuden henkilökohtaisen ennätyksensä.  

Kokonaisuudessaan Aurajoen Uinti osallistui kilpailuissa 20 lajiin, ja 15:ssä niistä uimari ui oman henkilökohtaisen ennätyksensä. Tämä on prosentuaalisesti erittäin hyvä tulos, kun puhutaan aikuisten ja nuorten kilpailuista. Tästä on ilo jatkaa kohti IKM-finaaleja ja Nuorten PM-allasta.